Myiasis

Myiasis is een infectie met maden. Myiasis komt meestal voor bij oude, zieke of dikke konijnen tijdens warme, vochtige temperaturen. De dieren kunnen hun vacht niet goed schoonhouden. Vleesvliegjes, die eitjes in de vacht leggen, worden aangetrokken door de geur van urine en ontlasting in de vacht en de ontstoken huid. De maden komen uit de eitjes van de vliegen en kruipen onder de vieze haren en richten dan veel schade aan de huid aan.

Voorkomen is beter dan genezen! Daarom is het belangrijk om dagelijks de vacht van uw konijn te controleren. Vooral de achterhand (bij de anus en genitaliën) en de buik zijn favoriete plekken voor maden. Zorg ervoor dat de vacht klitvrij is, dat het hok schoon en droog is en voorzie het hok van een hor tegen de vliegen. Nomyiasis is een spray die deze infectie voorkomt.

Heeft uw konijn last van maden? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. De maden graven zich in de huid en spieren en veroorzaken ontstekingen. Het gevolg is dat het konijn in shock kan raken en overlijdt.

Dierenkliniek Jol neemt het corona virus serieus, wij zijn dan ook genoodzaakt om een aantal regels in te stellen.Lees verder
+