Sfeerimpressie

De Kliniek

Dierenkliniek Jol met gratis parkeerplaatsen voor de deur.
Onze kliniek is tevens goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

De balie

Bij binnenkomst in onze kliniek treft u onze assistentes aan de balie.
Hier kunt u zich melden voor uw afspraak of voor het afhalen van medicijnen, anti parasitaire middelen en diervoeding.

Terug naar boven

De wachtkamer

Nadat u zich heeft gemeld aan de balie kunt u plaatsnemen in de wachtkamer totdat wij u binnenroepen. In onze wachtkamer is er een speciale ‘kattenparkeerplek’, een verhoging waar u de kattenmand op kunt plaatsen zodat zij weinig tot geen last van stress van andere katten of honden hebben. In de wachtruimte staat een grote weegschaal waar u uw hond kunt wegen.

Terug naar boven

De behandelkamer

In de behandelkamer zal een van onze dierenartsen uw dier onderzoeken en uw vragen beantwoorden.
De behandeltafel is elektrisch bedienbaar dus uw hond hoeft niet te worden opgetild.
Katten en puppies kunnen hier op een kleine weegschaal gewogen worden.

Terug naar boven

Tandheelkunde ruimte

Onze praktijk beschikt over een digitaal dentaal röntgenapparaat.
Hiermee kunnen we tijdens een behandeling snel goede foto’s maken voor het opstellen van een goed behandelplan.
Wij maken in principe gebruik van dezelfde materialen als de tandarts gedurende een ingreep. U kunt dan denken aan de tandheelkundige boormachine, tandsteen- en polijstapparatuur en extractie sets.

Terug naar boven

Röntgenkamer

Onze praktijk beschikt over moderne röntgen- en echografieapparatuur.
De röntgenfoto’s worden digitaal ontwikkeld en daardoor kunnen ook kleine afwijkingen zeer nauwkeurig in beeld gebracht worden.
Echografie wordt gebruikt om bijvoorbeeld te kijken of uw huisdier drachtig is. Dit kan al vanaf ruim 3 weken dracht. Ook kan dit worden ingezet om een afwijking in het lichaam op te sporen. Buikorganen als de lever, milt, nieren, blaas, prostaat, baarmoeder en het hart zijn middels het maken van een echo goed in beeld te brengen.

Terug naar boven

Laboratorium

In ons laboratorium kunnen wij direct bloed en urine onderzoeken. Zo kunnen wij bijvoorbeeld constateren of uw dier blaasontsteking, een nierprobleem of suikerziekte heeft. Ook een schildklierhormoon bepaling behoort tot de mogelijkheden. Voor een uitgebreider onderzoek sturen wij ‘materiaal’ op naar een gespecialiseerd laboratorium, waar wij veelal de volgende dag al uitslagen van ontvangen.

Terug naar boven

Voorbereidingsruimte

In deze ruimte wordt uw dier voorbereid op de operatie.
De medicatie zal worden toegediend en het operatie gebied zal worden geschoren en gedesinfecteerd. Vervolgens wordt het dier geïntubeerd zodat het in de operatiekamer aan de gasnarcose en bewakingsapparatuur kan worden aangesloten.

Terug naar boven

Operatiekamer

In onze operatiekamer voeren wij verschillende operaties uit. Deze steriele ruimte is voorzien van alle apparatuur waaronder gasanesthesie en bewakingsapparatuur om de operatie veilig te laten verlopen.

Terug naar boven

Opname

De opname doet dienst als uitslaapruimte. Uw dier wordt hier nauwlettend in de gaten gehouden en verzorgd tot hij of zij weer goed wakker is. Ook wanneer er intensieve zorg nodig is zal uw dier hier worden opgenomen.

Terug naar boven