Huisvesting

Een konijn is een groepsdier en moet dan ook altijd minstens één maatje hebben. Daarnaast houden ze van ruimte. De leidraad is twee vierkante meter per konijn.

Binnen en buiten

Een buitenkonijn is het gelukkigst in een ruim, tochtvrij hok met een grote veilige konijnenren. U kunt uw konijn ook los laten lopen. Dan is het dier echter minder goed beschermd tegen roofvogels, katten en giftige planten. Een konijn kan ook binnen gehouden worden. Mits het dier een ruime kooi heeft, het liefst met een verdieping en/of ren.
Let u -als uw konijn losloopt- op of alle snoeren goed zijn weggewerkt?

De inrichting

Een konijn moet altijd hooi, een etensbakje en een drinkflesje tot zijn beschikking hebben. Konijnen houden van spelen, dus wij raden u aan om speelgoed in de kooi te leggen. Een goed hok beschikt over schuilmogelijkheden, zoals een donker en tochtvrij nachthok. Als bodembedekking kunt u stro, hennepvezel, houtkorrel, katoenbedding of beukensnippers gebruiken.

Verschonen

De konijnenhokken moeten minimaal 1 keer per week schoongemaakt worden. Voor konijnentoiletten geldt dit elke dag of om de dag. Een vies hok trekt vliegen aan en daar kunnen konijnen ziek van worden. Wij raden u aan om het hok een keer per half jaar, of als het dier ziek is geweest of is overleden, grondig te ontsmetten. Dit kan met Dettol of Halamid.

Meer informatie over de huisvesting van uw konijn? Wij geven u graag advies!

Dierenkliniek Jol neemt het corona virus serieus, wij zijn dan ook genoodzaakt om een aantal regels in te stellen.Lees verder
+