E. cuniculi

Wanneer uw konijn met een slepend pootje loopt, regelmatig struikelt, een scheve kop heeft of omrolt, kan het dier E.cuniculi hebben. Ook kan veel drinken en plassen een aanwijzing zijn. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen, want het konijn kan volledig verlamd raken.

E.cuniculi is een parasiet. Konijnen kunnen drager zijn zonder daar zelf ziek van te worden, maar wel andere konijnen besmetten. Bij konijnen met een verminderde weerstand kan de parasiet zich snel vermeerderen. Hoe sneller een behandeling gestart wordt, hoe groter de kans is dat de parasiet overwonnen wordt en het konijn volledig herstelt.

In veel gevallen daalt de lichaamstemperatuur van een konijn met E.cuniculi. Wanneer het dier het te koud heeft (de normale temperatuur ligt tussen de 38 en 39,5 graden Celcius) is het raadzaam het konijn op te warmen met kruiken, een warmtemat of eventueel een warmtelamp. Bij een te lage lichaamstemperatuur kan het konijn geen voedingsstoffen opnemen en zal de medicatie niet goed aanslaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze dierenkliniek.

Dierenkliniek Jol neemt het corona virus serieus, wij zijn dan ook genoodzaakt om een aantal regels in te stellen.Lees verder
+