Parasieten

Parasieten zijn een veelvoorkomend probleem bij huisdieren. Gelukkig zijn vlooien en wormen met de juiste middelen en het juiste gebruik goed te bestrijden.

Wanneer uw huisdier vlooien heeft, is het noodzakelijk een goed product te gebruiken om ze te bestrijden. Hiervoor raden wij u aan contact op te nemen met de praktijk. Wij kunnen uitzoeken welk middel het beste werkt voor uw huisdier.

Ook adviseren wij om uw huisdier preventief tegen vlooien te laten behandelen. Een vlo is een beweeglijke parasiet van 3,5 mm groot. Via het bloed van honden, katten en konijnen kunnen ze zich voortplanten. Doordat ze bloed zuigen, krijgt uw huisdier veel jeuk en moet hij krabben. Door het krabben kunnen er kostjes ontstaan op de rug, flanken en aan de staartbasis. Ook kan uw huisdier allergisch zijn voor vlooien. Daardoor ontstaan vaak ernstige huidproblemen.

Een ander belangrijk punt is de bestrijding van wormen in combinatie met vlooien. Als een larve een volwassen vlo is geworden, kan uw huisdier deze oplikken. Daardoor kan hij besmet raken met lintworm. Daarom is het verstandig om naast het behandelen met een vlooimiddel, uw huisdier ook tegelijkertijd te ontwormen.

Het vervelende aan een besmetting met wormen is dat deze niet altijd te zien is. Pas als de besmetting hoog is, kan er soms een worm worden gezien in de ontlasting of in het braaksel. Daarom is het van belang uw huisdier preventief vier keer per jaar te ontwormen. Er zijn verschillende soorten wormen: lintworm, spoelworm, zweepworm, haakworm en hartworm. Ook kan uw huisdier besmet raken door andere parasieten zoals giardia, teken of zandvliegen.

Mocht u meer informatie willen over preventieve bescherming of over de juiste middelen om te gebruiken, kunt u altijd contact opnemen met de praktijk.

Dierenkliniek Jol neemt het corona virus serieus, wij zijn dan ook genoodzaakt om een aantal regels in te stellen.Lees verder
+