Senior

Oudere honden kunnen last van kwaaltjes krijgen. Ze gaan vaak slechter zien (door bijvoorbeeld staar), maar ook het gehoor en de reuk kunnen achteruit gaan. Een andere veelvoorkomende aandoening is ouderdomsartrose. De gewrichten kunnen hierdoor pijnlijk zijn waardoor de hond het niet meer leuk vindt om te bewegen en meer in de mand blijft liggen.

Oudere honden krijgen vaker te maken met hartfalen, nierziekten en kanker. Ook zijn ze gevoeliger voor infecties en duurt het herstel vaak langer. Honden op leeftijd kunnen, net als mensen, last van dementie of pseudodementie krijgen. In tegenstelling tot echte dementie is er bij pseudodementie niets met de hersenen aan de hand. De gedragsveranderingen zijn het gevolg van ouderdomskwalen, zoals zere gewrichten en een verslechtering van het zicht en het gehoor.

Veel oudere honden hebben baat bij seniorvoeding. Seniorvoeding bevat minder calorieën, zout en fosfor en meer vezels. U kunt overgaan op seniorvoeding wanneer uw hond 7 jaar oud is. Bij grotere honden is het raadzaam om rond de leeftijd van 5 jaar over te stappen.

Wij adviseren u graag over welke voeding het beste aansluit bij de behoeften van uw hond. Ook geven wij advies over de verzorging van uw oudere hond.

Dierenkliniek Jol neemt het corona virus serieus, wij zijn dan ook genoodzaakt om een aantal regels in te stellen.Lees verder
+