Castratie

Bij castratie van een reu worden de beide testikels (zaadballen) weggenomen. Hierdoor is de hond niet meer vruchtbaar. De castratie wordt -onder narcose- uitgevoerd in onze operatiekamer waarbij de bloedgaswaarden en de hartfrequentie gemonitord worden. De hond slaapt uit in de speciale recoveryruimte en mag pas mee naar huis als hij weer goed kan lopen. U krijgt een nazorgformulier mee waarop staat beschreven waar u de eerste dagen na de operatie aan moet denken.

Redenen om voor castratie te kiezen is dat de reu dominant is ten opzichte van andere honden, graag achter loopse teven aangaat, geneigd is om regelmatig tegen iets of iemand aan te rijden of te plassen of wanneer er sprake is van aan ontsteking van de voorhuid. Een nadeel van castratie is dat bij sommige honden het gedrag verandert. Ook verandert zijn spijsvertering; de hond krijgt de neiging om dikker te worden, met een aangepast dieet kan dit uiteraard voorkomen worden.

Vanaf een leeftijd van 6 maanden kunnen wij uw hond castreren.

Wilt u meer informatie over de ingreep? Wij informeren u in onze praktijk uitgebreid over de mogelijkheden en onze werkwijze.

Dierenkliniek Jol neemt het corona virus serieus, wij zijn dan ook genoodzaakt om een aantal regels in te stellen.Lees verder
+