Gitty

Dierenarts

Gitty - Dierenarts
Gitty Dierenarts

Sinds 2002 ben ik aan de slag als gezelschapsdierenarts. Tot 2020 heb ik voornamelijk in grote dierenziekenhuizen gewerkt, bijvoorbeeld Medisch Centrum voor Dieren - Faculteit Diergeneeskunde en Dierenziekenhuis Nieuwegein, als spoed- en opnamearts. Daarnaast deed ik 1ste-lijnswerk. Het onregelmatige ritme ‘brak’ me op en ik ben me gaan verdiepen in kattengeneeskunde. Ik heb altijd een passie voor katten gehad wat zich uit in veel gevolgd onderwijs en me inzetten voor katten (bv in het bestuur gezeten van de toenmalige Nederlandse Werkgroep Kattengeneeskunde waar ik vooral het onderwijs verzorgde).

Mij zult u vooral treffen in de katten'wing'. Dit is links (aanbouw) van de kliniek waar alleen maar katten mogen komen, waarin zich ook een kleine opname bevindt). Heerlijk rustig voor de poezen en ook ons mens. Doordat de katten hierdoor rustiger zijn ondergaan ze vaak de behandeling beter. Het mooie is dat we de faciliteiten van de grote kliniek kunnen delen als dat nodig is.

Iets over mezelf. Ik vind het heerlijk om ‘buiten buiten’ te zijn. Graag breng mijn tijd door met IJslanders Olli en Högni en onze schone Spaanse podenco Suerte zwervend door de natuur (het liefst bos). Maar hang ook graag met manlief op de bank of lekker loungen metmanlief op zijn zeilboot. Samen wandelen, fietsen, hiken – love it. Op dit moment doe ik een borstcrawlcursus want ik wil heel graag ‘buiten-buiten’ gaan zwemmen, dat lijkt me een feest.

Wie weet kom ik u tegen in de spreekkamer en dan kunnen we gezellig verder kletsen, leuk!