Nieuws

13 dec 2018

Vuurwerkangst

Nog even en dan staat Oud & Nieuw weer voor de deur. Een leuke tijd voor ons, maar voor onze huisdieren kunnen deze dagen erg spannend zijn. Graag willen wij u wijzen op een nieuw middel tegen vuurwerkangst: Sileo.

Sileo is momenteel wereldwijd het enige geregistreerde diergeneesmiddel voor honden met een angst voor geluid. Het middel heeft als werkzame stof dexmedetomidine en zorgt in de gebruikte dosering voor een vermindering van acute stress en angst die samenhangt met geluid. Grote voordelen van Sileo zijn dat de hond volledig functioneel blijft en het leervermogen intact blijft.

Sileo is een gel die moet worden toegediend op het mondslijmvlies tussen de wangen en het tandvlees van de hond. Het duurt ongeveer 15-60 minuten om het maximale effect te bereiken en het effect houdt ongeveer 2-3 uur aan. De behandeling kan iedere 2 uur herhaald worden met een maximum van 5 keer.

Het middel mag alleen worden voorgeschreven door de dierenarts. Heeft u interesse of wilt u graag meer informatie?

6 nov 2018

Sterilisatie/castratie najaarsactie

STERILISATIE/CASTRATIE NAJAARSACTIE

Voor de altijd dure decembermaand toch besparen in november? Van 5 november t/m 16 november kunt u uw poes of kater voor een gereduceerd tarief bij ons laten steriliseren of castreren.

Poes: €95,- euro
Kater: €45,- euro
Alle overige dieren: 15% korting

Het gelijktijdig chippen van uw dier kost dan €15,- (exclusief registratie kosten) Interesse? Het makkelijkst is om ons even te bellen op 0320-213156. We kunnen u dan alle informatie geven en u kan dan ook direct de afspraak maken

 

7 mei 2018

Nieuw gezicht in de praktijk

De komende maanden kunt u een nieuw gezicht bij ons in de praktijk tegen komen. Inge Busser zal ons team versterken tijdens Suzanne haar zwangerschapsverlof. Ze stelt zichzelf even voor:

Mijn naam is Inge Busser. In 1998 ben ik afgestudeerd in Utrecht, als dierenarts voor gezelschapsdieren. Sinds die tijd ben ik werkzaam in de praktijk, eerst vier jaar bij een vaste praktijk in Almere, daarna als waarnemer bij veel verschillende praktijken door het hele land. Bij een aantal van deze praktijken werk ik nog jaarlijks als vaste waarnemer.
Als dierenarts hou je natuurlijk van dieren, maar je moet ook van mensen houden. Want samen met de eigenaar neem je, soms ingrijpende, beslissingen over hun dier. Mede daarom probeer ik iedere patiënt en eigenaar tijdens het consult zoveel mogelijk op hun gemak te stellen. Ik heb geen voorkeur voor een bepaalde diersoort, maar heb wel een zwak voor cavia’s.
In mijn vrije tijd kijk ik ook graag naar dieren, maar dan in het wild, door de lens van mijn camera.

30 mrt 2018

Gewijzigde openingstijden

I.v.m. feestdagen zijn onze openingstijden gewijzigd

Goede vrijdag: Gesloten om 16 uur

2de paasdag : Gesloten

5 feb 2018

Vaccicheck titersessie donderdag 22 februari

Op donderdag 22 februari wordt er tussen 10.30 en 12.00 uur een titersessie georganiseerd. U kunt uw hond dan laten titeren op hondenziekte (CDV), parvo (CPV) en hepatitis (HCC). Er is plaats voor 12 honden in totaal. U kunt zich telefonisch opgeven via 0320-213156. Ook voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de kliniek.

1 feb 2018

Maand van het gebit! Actie

Februari maand van het gebit 2018!

 

Veel honden en katten tonen meestal niet dat ze last hebben van hun gebit,  maar gebitsproblemen bij honden en katten komen vaker voor dan u denkt.

Daarom staat ieder jaar de gehele maand februari in het kader van het gebit om zo extra aandacht te geven aan het gebit van uw huisdier.

 

Zo kunt u iedere dinsdag en donderdag ochtend binnen komen lopen bij ons voor een gratis gebitscontrole en ontvangt u 15% korting op de gebitsbehandeling en eventuele extracties.

 

Voor vragen of andere adviezen kunt u altijd contact opnemen met de kliniek.

0320-213156

23 jan 2018

NIEUW: TITERBEPALING!

Titeren met Vaccicheck was al enige tijd mogelijk in onze kliniek. Sinds kort staan wij ook vermeld op de Facebook-pagina “Titeren met Vaccicheck” als kliniek waar u uw titerbepaling betrouwbaar kunt laten uitvoeren. Meer informatie over titeren kunt u vinden onder het kopje “vaccineren”. Uiteraard kunt u ook altijd telefonisch contact opnemen met de praktijk.

21 dec 2017

Openingstijden rond de feestdagen

Openingstijden rond de feestdagen:

Maandag 25 december: Gesloten

Dinsdag 26 december  : Gesloten

Woensdag 27 december: 08.30-12.00 en 13.00-17.30

Donderdag 28 december: 08.30-12.00, 13.00-17.30, 19.00-21.00

Vrijdag 29 december: 08.30-12.00 en 13.00-17.30

Maandag 1 januari: Gesloten

Vanaf dinsdag 2 januari normale openingstijden

Voor Spoed wordt u via ons telefoonnummer doorgeschakeld naar de dierenarts die in consignatie onze diensten waarneemt.

Dierenkliniek Jol wenst u fijne feestdagen en een gelukkig 2018

21 dec 2017

Oud en nieuw voor uw huisdier ook een feest?

Oud en nieuw staat al weer bijna voor de deur! Voor veel dieren is dit een minder leuke periode. Het brengt veel stress met zich mee en de dieren kunnen erg angstig zijn.
Wij adviseren u op tijd te beginnen met evt. medicatie om Oud en Nieuw zo aangenaam mogelijk te maken.

Heeft u advies nodig? Kom dan gerust even langs bij de praktijk of neem dan telefonisch contact met ons op!

5 okt 2017

7 oktober open dag dierenkliniek

Zaterdag 7 oktober 2017 vindt de jaarlijkse landelijke Open Dag Dierenartsen plaats. Dit jaar heeft ook Dierenkliniek Jol in Lelystad besloten haar deuren te openen voor publiek. Dit houdt in dat u deze dag tussen 10.00 en 14.00 een kijkje achter de schermen kunt krijgen bij deze dierenkliniek. Er worden diverse leuke activiteiten georganiseerd:

– Een rondleiding door de kliniek (o.a. de spreekkamers, operatiekamer en röntgenkamer)

– Oefenen met het beoordelen van röntgenfoto’s

– Een spreekuur voor de zieke knuffels van de kleinste bezoekers

– En nog veel meer!

 

U bent allen van harte welkom op zaterdag 7 oktober.
De koffie en thee staan voor u klaar!