Rat

Het is belangrijk om de juiste voeding voor ratten te geven. De knaagdieren eten namelijk alles wat binnen handbereik ligt. Als eigenaar kunt u het beste gemengd knaagvoer geven. Daarnaast moeten ze ook dierlijke eiwitten binnenkrijgen, door middel van katten- of hondenbrokken. Een gekookt stuk kip, rundvlees, een stuk fruit of oud brood is ook goed.

Ratten ontsnappen makkelijk. Daarom is het van belang om een hok te kopen waar een goed slot op zit. Daarnaast hebben ratten voldoende klimmogelijkheden nodig. Het zijn sociale en intelligente dieren. Als ze alleen worden gehouden, vragen ze enige aandacht van hun baasje.

Vanaf zes tot zeven weken zijn ratten al geslachtsrijp. De draagtijd bestaat gemiddeld uit 22 dagen. De nestjes bevatten meestal tussen de zes en twaalf jongen. Deze jongen worden naakt geboren en met hun ogen gesloten. Als u jongen wilt hebben, is het verstandig om te wachten met fokken, tot uw ratten de leeftijd van vier maanden hebben bereikt.

Dierenkliniek Jol neemt het corona virus serieus, wij zijn dan ook genoodzaakt om een aantal regels in te stellen.Lees verder
+