Kitten

Bent u eigenaar geworden van een kitten of gaat u binnenkort een kitten ophalen? Gefeliciteerd!
We helpen u graag om uw kitten een goede start te geven. Dit betekent dat we uw kitten al in de eerste weken van zijn of haar leven graag welkom heten op onze kliniek .

Vaccinatie
Het is belangrijk om uw kat jaarlijks te laten vaccineren. Op deze manier houdt u de weerstand van uw kat op peil. De eerste vaccinatie (katten- en niesziekte) vindt plaats wanneer het kitten 9 weken oud is en de herhaling vindt plaats op 12 weken. (zie vaccinatie schema op deze site)

Ontwormen
Ook jonge katten kunnen wormen krijgen. Bij ons terecht kunt u terecht voor (advies over) ontwormingsmiddelen. Een kitten wordt ontwormt op de leeftijd van 4-6-8-10 weken. Daarna om de maand totdat uw kitten 6 maanden oud is.

Ontvlooien
Door vanaf dag 1 al alert te zijn op vlooien en maandelijks een pipet toe te dienen voorkomt u dat uw kitten last van vlooien krijgt. Een ernstige vlooienbesmetting kan bij uw kitten bloedarmoede veroorzaken en vlooien kunnen de lintworm overbrengen.

Chippen
Het verstandig om uw kitten te laten chippen. Het voordeel? U vindt u kat sneller terug bij vermissing en chippen is verplicht in het buitenland.

Voor uitgebreide informatie kunt u altijd even binnen lopen of bellen met een van onze assistenten.

Dierenkliniek Jol neemt het corona virus serieus, wij zijn dan ook genoodzaakt om een aantal regels in te stellen.Lees verder
+