Hamster

Hamsters zijn graseters. Gewone hamstervoeding is te halen bij dierenspeciaalzaken, maar zo nu en dan hebben hamsters behoefte aan dierlijke eiwitten. Dit zijn producten als kaas, ei, vlees of insecten. Daarnaast is het verstandig ze broodkorsten te geven. Broodkorsten helpen bij de slijtage van hun tanden. Daardoor gaan hun tanden een leven lang door met groeien.

Hamsters zijn perfect om alleen gehouden te worden. Het zijn solitaire dieren en ze kunnen agressief zijn tegen soortgenoten. Hamsters kunnen handtam worden gemaakt, maar wanneer ze bang zijn, bijten ze. Het is voor de knaagdieren belangrijk om een slaaphok te krijgen. Ze zijn vooral ’s nachts actief. Overdag slapen ze. Daarnaast is een rad ook aan te raden.

Vanaf acht weken oud zijn hamsters geslachtsrijp. De gemiddelde drachttijd duurt zestien dagen. De nestjes bestaan vaak uit zo’n zes tot acht jongen. Als u jongen wilt, is het verstandig om het mannetje en het vrouwtje bij elkaar te houden vanaf speenleeftijd. Anders kan dit later tot gevechten leiden.

Dierenkliniek Jol neemt het corona virus serieus, wij zijn dan ook genoodzaakt om een aantal regels in te stellen.Lees verder
+