Fret

Fretten zijn carnivoren en moeten dierlijke eiwitten binnenkrijgen. In dierenspeciaalzaken is speciaal frettenvoer te halen, maar het is ook mogelijk om ze kattenvoeding te geven. U kunt dan het beste droge katten- of kittenbrokjes geven en af en toe vlees. Blikken met voeding bevatten te weinig eiwitten voor fretten.

Voor fretten zijn er verschillende hokken beschikbaar. De minimale afmeting hiervoor moet 1m x 30cm x 30cm zijn. Het is hierbij belangrijk om goed te controleren dat de fret niet kan ontsnappen tussen de spijlen en dat de kooi nooit in de zon staat. Een ideale omgevingstemperatuur voor een fret is tussen de 4 en 18 graden Celsius. Daarnaast slapen ze het grootste gedeelte van de dag. Daarom is een apart nachthokje in het hok nodig.

Fretten worden vanaf negen tot twaalf maanden oud geslachtsrijp. De gemiddelde drachttijd duurt 42 dagen. De nestjes bestaan gemiddeld uit zo’n acht jongen, maar dit aantal schommelt. De aantallen variëren tussen zo’n twee tot zeventien jongen.

Dierenkliniek Jol neemt het corona virus serieus, wij zijn dan ook genoodzaakt om een aantal regels in te stellen.Lees verder
+