Chinchilla

Chinchilla’s hebben enkele eisen op dieetgebied. Ze hebben een vezelrijk dieet nodig. Grote hoeveelheden vetten of eiwitten kunnen ze niet verdragen. Dit leidt tot diarree. Aan chinchilla’s mogen nooit zonnepitten, pinda’s, sla of kolen worden gevoerd en groente of fruit mag niet meer dan één stukje per week zijn. Daarnaast is het niet verstandig om ze knaagdiervoer te geven. Het is verstandiger om speciaal ontwikkeld chinchillavoer te voeren.
Chinchilla’s kunnen het beste in groepen worden gehouden. Mits ze op jonge leeftijd bij elkaar worden gezet. De knaagdieren zijn nachtdieren. Een kooi kan het beste bestaan uit metalen tralies, anders kunnen ze deze stukbijten, met houtenkrullen als bodembedekking. Ook hebben ze een zandbad nodig waarin ze zich kunnen wassen. In dierenspeciaalzaken is speciaal chinchillazand te verkrijgen.

Vanaf vijf tot zes maanden is een chinchilla geslachtsrijp. Gemiddeld duurt een dracht elf dagen. De grootte van het nest bedraagt meestal één tot drie jongen. De jongen worden geboren met open ogen en beharing.

Dierenkliniek Jol neemt het corona virus serieus, wij zijn dan ook genoodzaakt om een aantal regels in te stellen.Lees verder
+