Cavia

Aan cavia’s kan beter geen gemengd voer worden gegeven. Ze zullen alleen de lekkere (en ongezonde) zaden eten. Daardoor krijgen ze buikklachten. Cavia’s moeten elke dag hooi krijgen en groenvoer zoals andijvie, boerenkool, witlof, paprika, gras of fruit. Verander nooit het voer van een cavia in één keer. Daarnaast is het belangrijk dat ze elke dag een tablet vitamine C krijgen. Ze kunnen namelijk zelf geen vitamine C aanmaken.

Cavia’s zijn sociale dieren en leven van nature in groepsverband. Als ze alleen worden gehouden, worden ze ongelukkig. Daardoor vragen ze veel aandacht van hun baasjes. Een cavia heeft een schoon en ruim hok nodig. Hier moet dagelijks een plukje hooi in worden gedaan.

Een cavia is op vier tot vijf weken oud geslachtsrijp. De gemiddelde drachttijd bedraagt 60 tot 72 dagen. De nestjes bestaan vaak uit één tot vijf jongen. Deze jongen kunnen onmiddellijk lopen, hebben hun ogen open en kunnen binnen een halve dag voer eten.

Dierenkliniek Jol neemt het corona virus serieus, wij zijn dan ook genoodzaakt om een aantal regels in te stellen.Lees verder
+