Vakantie/Reisadvies

Voor het reizen met honden, katten en fretten binnen de EU gelden sinds 3 juli 2004 de volgende eisen:
• Alle honden, katten en fretten hebben een EU-paspoort nodig als zij op reis gaan naar het buitenland.
• Alle honden, katten en fretten moeten zijn ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid) en in bezit zijn van een gezondheidsverklaring.
• Honden, katten en fretten moeten ter identificatie een chip of een duidelijk leesbare tatoeage hebben. Vergeet niet het chipnummer en uw adresgegevens bij een databank te laten registreren.
• Er zijn landen die extra eisen stellen aan honden van bepaalde rassen. Ook zijn er rassen die in enkele landen niet ingevoerd mogen worden. Zij kunnen dus niet mee op vakantie.
Officieel is alleen de hondsdolheidvaccinatie bij het overgaan van de grens verplicht voor uw hond, kat of fret, maar toch is het verstandig om ervoor te zorgen dat uw huisdier goed is ingeënt tegen álle ziekten die kunnen voorkomen.
In het buitenland zijn er soms ziekten actief die in ons land niet (meer) voorkomen. Ziekten zoals hartwormziekte en Leishmaniose en door teken overgebrachte ziekten zoals Babesiose en de ziekte van Lyme kunnen in grote delen van Europa worden opgelopen. Bescherm uw huisdier hier dus goed tegen!
Kijk op de website van het LICG  (www.licg.nl) of bel ons voor informatie over de meest recente invoereisen per land en de preventieve maatregelen die u kunt nemen.
Dierenkliniek Jol neemt het corona virus serieus, wij zijn dan ook genoodzaakt om een aantal regels in te stellen.Lees verder
+