Chippen

Wij adviseren u om uw huisdieren te laten chippen. Dankzij de chip kan de vinder van uw dier gemakkelijk het huisadres opsporen. Een chip is een afgerond buisje ter grootte van een rijstkorrel. Door middel van een holle naald wordt hij onder de huid geïnjecteerd. Dit kan soms even gevoelig zijn. Een chip wordt voor het linkerschouderblad aangebracht en blijft daar levenslang zitten. Dat is niet belastend voor een huisdier.

In iedere chip zit een uniek nummer met een koppeling naar uw persoonlijke gegevens. Met behulp van een chip-reader kan dit unieke chipnummer gelezen worden. Na het inbrengen van de chip wordt het nummer door de assistentes geregistreerd in een speciale database. Wanneer uw huisdier wordt gestolen of vermist raakt, kan uw hond of kat door middel van het lezen van de chip weer naar huis worden gebracht.

Ook voor katten die nooit buiten komen, wordt geadviseerd om een chip aan te brengen. Mocht u kat plotseling ontsnappen, kan dat helpen hem terug te vinden. De katten kennen de omgeving niet en vaak kunnen ze hun huis niet terugvinden. Wij krijgen vaak katten op de praktijk die een eigenaar hebben, maar geen chip, waardoor wij de eigenaar niet kunnen achterhalen.

Sinds 1 april 2013 is het voor elke eigenaar verplicht om binnen 7 weken na de geboorte zijn pup(s) te laten chippen. De maatregel geldt voor alle nieuwgeboren pups. Verder wordt het chippen van huisdieren ook geadviseerd, omdat dit bij afreizen naar het buitenland verplicht is. Ook als uw dier tegen ongevallen en ziektekosten is verzekerd, is het hebben van een chip verplicht. Vaak wordt dit wel vergoed door de verzekeringsmaatschappij.

Indien u een huisdier aanschaft dat al gechipt is, vergeet u dan niet dit door te geven aan de instantie die de registratie bijhoudt. U kunt dit onder andere doen bij de NDG en Backhome club.
Vergeet u ook bij verhuizing niet een adreswijziging door te geven.

Mocht u meer informatie willen over het chippen, neem dan contact op met de praktijk.

Dierenkliniek Jol neemt het corona virus serieus, wij zijn dan ook genoodzaakt om een aantal regels in te stellen.Lees verder
+